Tänään alkoi ratsastusleiri. Kerron kumminkin mitä teimme eilen, Clara tuli meille eilen kuuden aikoihin. Sitten vaan puhuttin ja oltiin vähän aikaa ja mentiin kauppaan ja tultiin kahdeksanaikoihin takasin. Sitten äiti ja minä siivottiin kaikki kanit häkit, eli Tessan&Ofelian häkki, Alexein häkki, Oliverin häkki ja punainen kaksikerroksinen häkki jossa asuu Yoshiko&Alva ja Gimlet alhaalla. Clara sitten hypytti Gimlettiä ja Oliveria. Gimlet hyppäsi jotenkuten ihan hyvin mutta vauhtia ois saanu olla enemmän, syöminen on niin mukavaa;) Gimlet meni keskivaikeaa-vaikeaa ja Oliver taas hyppäsi helppoa-keksivaikeaa mutta hyvällä vauhdilla. Kivaa että joku muukin voi hypyttää niitä, että en vaan minä:). 

Sitten leiriin. Menin Farland Princess "Sanni" nimisellä irlannincobilla. Meidän on arkoitus viimeisellä kerralla mennä vain kaulanaurulla. Eli jalat tekevät paljon töitä nyt se ei olekkaan niin helppoa kun uskoisi. Ensimmäisellä tunnilla tehtiin erillaisia tehtäviä käynnissä ja ravissa käyttäen kroppaa ohjaamiseen. Se oli aikaa kivaa ja istuttiin pallojen päällä. Opin tosi paljon tänään. Kuinka voi ratsastaa ilman että käyttää paljon käsiä ja myös istunnassa on kehitystä tapahtumassa.

Sitten ensimmäisellä tunnilla Clara tippui ja hänellä on aika kipeä käsi:( . Ei kivaa... Niin hän ei ole voinnut ratsastaa kunnolla nyt. Sitten toisella tunnilla juuri istunta ja jalkojen työstäminen käsien siaan jatkoi. Ja pysähdyksiä ei niin paljoa vetämällä ja pujottelua ravissa ja myös tosi löysillä ohjilla se ei ollut helppoa ja vielä isolla hevosella. Mutta saatiin me kehujakin, että ihan hyvin se meni:) .  Sitten olin vähän Sannin kanssa ja harjailin ja sellaista ja nyt on sitten aika easy ilta nyt. Sitten saatte kuvan Sannista, mutta en voi lisätä kuin kuvia kun koneella vasta. 

Sitten meillä oli ratsastuksen välissä naksutin koulutusta. Aijon opettaa kaloille jotain naksuttimella ja muille eläimille. Mutta tärkeää on opettaa että naksutin tarkoittaa namia ja edetä hiljaa mutta ei liiaan hiljaa että junnaa paikallaan koko ajan. Perusta siinä on se että eläimille opetetaan vaikka että jos on rauhassa naksutetaan ja saa namin. Naksutuskoulutus sopii kaikille lemmikeille jossain muodossa:) . image.jpgimage.jpg